Over mij

Geboren 14 april 1948

Muziek en Russische taal                                                                                                         Studeerde Russische taal en letterkunde. Ging in 1973 als werkstudent bij Donemus werken (het documentatiecentrum van Nederlandse muziek) - en van het een kwam het ander. De muziek is nooit meer uit mijn leven weggeweest. In relatie tot muziek heb ik veel getolkt en vertaald uit en naar het Russisch.

Een belangrijke periode was het Holland Festival waar ik als producer/researcher verantwoordelijk was voor de muziekprogrammering en opera(1985-1989). Vanaf 1989 tot mijn pensionering op 1 juni 2013 was ik muziekredacteur/researcher bij de VPRO-tv.  Later - na een studie itemregie op de Media Academie -, ook (item)regisseur en samensteller. (Voor gedetailleerdere biografische gegevens ga naar mijn LinkedIn pagina)

Schilderen

Naast al die werkzaamheden heb ik altijd geschilderd. Mijn eerste lessen kreeg ik in 1970 van Simon Kramer. Na een periode van stilte nam ik de schilderlessen in 1985 bij Simon weer op. Van 2003 tot 2005 studeerde ik aan de Wackersacademie in Amsterdam. De tijd die daarop volgde probeerde ik weer het avontuur terug te vinden in mijn schilderen en hoopte ik een eigen stijl te ontwikkelen. Had een seizoen les bij Clare van Stolk en werk nu bij AtelierJPH onder de bezielende leiding van Paul Hofman. Na mijn pensionering in 2013 volgde ik de opleiding tekenen en schilderen aan de Vrije Academie de Leuwenburgh (tot 2015).

Schilderen is mijn fulltime bezigheid geworden. Op dit moment ontwikkel ik ideeën over mijn eigen galerie-atelier - l'Ancien Café, in midden Frankrijk (zie tabblad).

En daarnaast zijn er nog zoveel leuke dingen... ik heb aan een mensenleven niet genoeg, vrees ik...!

Nieuwe reacties

02.08 | 06:26

Dankjewel!!

09.09 | 14:10

Prachtige documentaire, Josée! Je biedt een heel ander beeld van Oestvolskaja dan we doorgaans voorgeschoteld hebben gekregen

23.04 | 15:20

Dankjewel, Eline.
Romantisch?
Ik ga nu hard aan het werk voor de tentoonstelling vanaf maart 2019 in de het museum van Monnickendam. Heel spannend.
Liefs, Josee

23.04 | 15:16

Dankjewel, Mirjam!!!
Groetjes
Joseee